Menu Prohledat web KVH EN

Havel Channel odstartoval ze Střechy Lucerny

10. září 2020

Ilustrace

Knihovna Václava Havla slavnostně spustila ve středu 9. září 2020 večer na střeše pražského paláce Lucerna audiovizuální internetový projekt Havel Channel. Jeho smyslem je naplňovat a šířit odkaz prvního porevolučního prezidenta prostřednictvím moderních technologií.

Cílem projektu Havel Channel je zpřístupnit myšlenkový, literární a politický odkaz Václava Havla bez ohledu na vzdálenost, zeměpisné a jazykové hranice, roušky, karantény či nouzové stavy. Jeho páteř tvoří debaty, vzdělávací projekty a rozhovory. Velký prostor je věnován též konferencím, autorským čtením, záznamům divadelních inscenací a koncertům.
 
V současné chvíli Havel Channel svým návštěvníkům nabízí možnost zhlédnout bezmála 1500 videozáznamů z akcí Knihovny Václava Havla z let 2011–2020, vzdělávací minisérie, reportáže, upoutávky, zdravice, provolání, stejně jako aktuální program Knihovny. Řada debatních večerů a diskusí je na Havel Channel vysílána živě.
 
„Havel Channel je příběh života, díla a myšlenkového odkazu Václava Havla, vyprávěný prostřednictvím dokumentů, rozhovorů, debat, publikací, sociálních sítí a podcastů. Je to sdílený prostor pro diskusi o současných společenských, kulturních a politických otázkách. Je to globální komunita, dialog na dálku, virtuální škola. A s trochou nadsázky lze říci, že Havel Channel je svým způsobem též kladivo na COVID-19“, uvedl při slavnostním spuštění ředitel Knihovny Václava Havla, Michael Žantovský.
 
Audiovizuální projekt Knihovny Václava Havla Havel Channel se uskutečňuje díky laskavé podpoře Karel Komárek Family Foundation.

Videa

Sdílet

Facebook | Twitter