Menu Prohledat web KVH EN

Putinovi vězni z okupovaného Krymu a Donbasu - ZRUŠENO

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 28. březen 2022, 19:00 – 21:00

Média jsou zaplavena obavami z ruského útoku na Ukrajinu. Avšak v debatách o začátku možné války se velmi často zapomíná, že ruská agrese proti Ukrajině trvá od roku 2021. A již osmý rok svého života tráví v ruském vězení Valentyn Vyhivskyj, který byl zatčen na podzim 2014 na Ruskem okupovaném Krymu a obviněn ze špionáže. Na rozdíl od dalších hostů debaty – Olega Sencova a Igora Kozlovského – se ho stále nedaří dostat na svobodu.

Se zakladateli ukrajinské Platformy osvobození politických vězňů budeme hovořit o tom, jak vypadá život na Ruskem okupovaných územích, koho okupační úřady považují za své nepřátele a jak se chovají k ukrajinským politickým vězňům v ruských vězeních.

Hosté: režisér, bývalý politický vězeň Ruska z Krymu Oleg Sencov; historik a religionista, bývalý politický vězeň Ruska z okupovaného Donbasu Igor Kozlovskyj; inženýr na Černobylské jaderné elektrárně, otec politického vězně Valentyna Vyhivského Petro Vyhivský. Přítomní také budou bývalý politický vězeň Kremlu, student Pavlo Hryb a jeho otec, zakladatel Platformy osvobození politických vězňů, Ihor Hryb.

Moderuje analytik think tanku Evropské hodnoty David Stulík

Sdílet

Facebook | Twitter