Menu Prohledat web KVH EN

Oznámení o výsledcích výběrového řízení

Vloženo: 4. duben 2019

Foto: 1Foto: 2Foto: 3Foto: 4Foto: 5Foto: 6Foto: 7Foto: 8Foto: 9Foto: 10Foto: 11

Knihovna Václava Havla a Letiště Václava Havla Praha se v průběhu loňského roku dohodly na vypsání neveřejného, neanonymního, jednokolového výběrového řízení, vyhlášeného 16. listopadu 2018, na novou instalaci uměleckého díla ve veřejně přístupné části terminálu připomínajícího Václava Havla, dramatika, spisovatele, vězně svědomí, československého a českého prezidenta, jehož jméno letiště nese. Společné rozhodnutí je vedeno potřebou přizpůsobit interiér letiště rychle se vyvíjejícím provozním a bezpečnostním nárokům a zároveň snahou zpřístupnit odkaz Václava Havla co nejširšímu okruhu cestujících, využívajících největší české letiště.

V souladu se zadávacími podmínkami odevzdalo své návrhy celkem sedm autorů a ateliérů. Porota ve složení Ondřej Černý, Jiří Fajt, Zdeněk Lukeš, Jakub Puchalský a Michael Žantovský dospěla k následujícímu rozhodnutí:

  1. místo: Petr Franta, Architekti & Asoc., spol. s r.o.
  2. místo: Petr Hájek, Architekti
  3. místo: Miroslav Cikán, Pavla Melková, Kateřina Frejlachová; spolupráce Radek Novotný, MCA atelier (vizualizace modelu ZDE)

Letiště Praha nyní detailně analyzuje technické a provozní aspekty realizace vítězného konceptu. Po jejich posouzení a po schválení detailního projektového plánu letiště v příštích několika měsících, společně s knihovnou a vítězi soutěže, představí přesnou podobu a i časový plán stavby nové instalace, která nahradí stávající objekt Forum Havlum. Ten již současným provozním a bezpečnostním kritériím letiště nevyhovuje.

V Praze dne 4. dubna 2019 / Michael Žantovský / výkonný ředitel

Sdílet

Facebook | Twitter

Další galerie

Nejaktuálnější