Menu Prohledat web KVH EN

Evropa bez železné opony: 30 let svobody

Ilustrace
  • Kde: Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1
  • Kdy: 11. listopad 2019, 10:00 – 17:00

Konference, kterou organizuje Český rozhlas Plus, přivádí do Prahy významné aktéry revolucí roku 1989 a také sociology, politology a historiky, kteří mají co říct k vývoji liberální demokracie ve střední Evropě a západním světě. 

Bývalý polský prezident a laureát Nobelovy ceny míru Lech Wałęsa, bývalý český premiér a prezident Václav Klaus, bývalá diplomatka a kandidátka na slovenskou prezidentku Magda Vášáryová, americký politolog, autor knihy Lid versus demokracie Yascha Mounk, blízký spolupracovník Václava Havla, diplomat Michael Žantovský, profesor Jiří Přibáň z Cardiffské univerzity, spoluzakladatel strany Fidesz Tamás Deutsch, historik, šéfredaktor deníku Gazeta Wyborcza Adam Michnik a další účastníci se budou zabývat souvislostmi událostí roku 1989, následujícími 30 lety v zemích střední Evropy a stavem demokracie na počátku 21. století.

Partnery konference jsou Národní muzeum (v jeho Nové budově se konference koná), Univerzita Karlova (v auditoriu zasednou především studenti českých vysokých škol), Hlavní město Praha, Akademie věd České republiky, Knihovna Václava Havla, velvyslanectví USA v Praze a Rádio Svobodná Evropa.

Diskuse můžete sledovat živě. Více informací o přenosu zde.

Sdílet

Facebook | Twitter