Menu Prohledat web KVH EN

Otevření nominací na Cenu Toma Stopparda za rok 2023

1. červenec 2022

Ilustrace

Pozítří, v neděli 3. července 2022, Knihovna Václava Havla u příležitosti narozenin sira Toma Stopparda již potřetí otevře nominace pro výroční Cenu Toma Stopparda za vynikající původní esejistickou práci v českém jazyce. Cena nese jméno věhlasného britského dramatika českého původu, sira Toma Stopparda, který takto již od poloviny osmdesátých let minulého století podporoval nezávislé autory v tehdejším Československu.

Cena, kterou od roku 2021 pořádá Knihovna Václava Havla, je udělována každoročně tříčlennou porotou za původní, knižně nevydanou esej v českém jazyce, přispívající mimořádným způsobem k pochopení stavu současné společnosti a společenských procesů, civilizace a civilizačních okruhů, mezinárodního prostředí, lidských práv, literárních a uměleckých děl a jejich tvůrců, nových vědeckých objevů, moderní historie a procesů odehrávajících se v lidské duši.

Cena je dotována částkou 50 000 korun, kterou pro tento účel poskytuje Tom Stoppard. Příspěvky k posouzení pro Cenu Toma Stopparda za rok 2023 lze zaslat do 15. dubna 2023 na adresu Knihovny Václava Havla.

Podrobné informace o výběru a udělení Ceny lze nalézt v jejím statutu na
www.vaclavhavel.cz/cs/cena-toma-stopparda.

Sdílet

Facebook | Twitter