Menu Prohledat web KVH EN

Hrdinky

Ilustrace
  • Kde: on-line
  • Kdy: 16. listopad 2020, 19:00 – 20:00

Byly odvážné. Mnohdy předběhly dobu. Šly si za svým a někdy za odvahu zaplatily cenu nejvyšší. Ale svým příběhem inspirovaly tisíce a miliony dalších žen, které dnes díky nim mohou žít svobodně a podle svých představ.

V září letošního roku v nakladatelství Universum vyšla kniha, která propojila originální studentské portréty a strhující vyprávění spisovatelky Kateřiny Tučkové a jejich spolupracovnic.

Projekt Hrdinky byl inspirován 100. výročím uzákonění rovného volebního práva pro československé ženy. Původně vznikl jako semestrální zadání studentům Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Výstava vznikla ve spolupráci s Českými centry, byla přeložena do 12 jazyků a v průběhu roku 2020 procestovala prostřednictvím sítě Českých center velkou část Evropy, v on-line verzi se stihla představit také v Americe. V roce 2021 bude uvedena i v Asii, například v Japonsku, Barmě či Koreji.

O portrétech, navazující výstavě a především o příbězích výjimečných českých žen budou v Knihovně Václava Havla debatovat autorky projektu Renáta Fučíková a Kateřina Tučková.

Moderuje Hanka Koutná.

• Pořad můžete sledovat živě na Facebooku Knihovny VH a na Havel Channel. •

Související videa

Sdílet

Facebook | Twitter