Menu Prohledat web KVH EN

Možnosti slasti | Jan Němec a Marta Dzido

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 6. říjen 2020, 19:00 – 21:00

Jak dnes napsat milostný román? Jan Němec a Marta Dzido ve svých prózách hledají jazyk pro lásku, vášeň a erotickou přitažlivost, zatímco se obratně vyhýbají červené knihovně i pornografii. Slast a Možnosti milostného románu si hrají se čtenářem, slovy a žánrem romance: nemůžete se nezamilovat! 

Marta Dzido (nar. 1981), spisovatelka, novinářka a režisérka. Kniha Slast (Frajda, 2018) získala Cenu Evropské unie za literaturu, česky vyšla v roce 2019 (přel. Anna Plasová, Dokořán). V Česku byly také uvedeny její dokumenty Solidarita podle žen a Silačky.

Jan Němec (nar. 1981), spisovatel, redaktor a literární kritik, působí a své knihy publikuje v časopise a nakladatelství Host. Jeho románový debut Dějiny světla (2013) byl rovněž oceněn Cenou EU za literaturu, v roce 2019 publikoval Možnosti milostného románu, nominovanou na cenu Magnesia Litera.

Večer moderuje Klára Fleyberková.

• Pořad můžete sledovat živě na našem Facebooku, poté naleznete záznam na www.havelchannel.cz

Spoluorganizátory programu v rámci Polsko-českého literárního podzimu jsou České literární centrum, Instytut Książki, Knihovna Václava Havla a Svět knihy.

 

Sdílet

Facebook | Twitter