Menu Prohledat web KVH EN

Večer s Guerillou a Vladimírem Drápalem

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 14. září 2020, 19:00 – 21:00

Guerilla Records je nezávislé hudební vydavatelství z Loun, které se takřka dvacet let snaží zachytit hudbu i poezii, jejíž kořeny tkví v tzv. undergroundu, přičemž stopuje dílo a mnohdy i život tvůrců, kteří pracují teď a tady – ukazuje se, že v každé době a v každém systému je vždy celá řada umělců, kteří tvoří z vlastního přesvědčení, z vnitřního pnutí.

Guerilla je spojena s desítkami kapel, vydává CD legend, jako jsou Aktuál, Plastic People či DG 307, ale i méně známí Bratři Karamazovi, Odvážní bobříci či třeba lounská kapela Furt rovně, přičemž uvádí práce mimo jiné Dáši Vokaté, Jaroslava Erika Friče, Vratislava Brabence či Libora Krejcara…
I přes mohutný objem činnosti, do které patří pořádání literárních čtení, koncertů i festivalů, si Guerilla drží přehledný osobní rozměr a zůstává vydavatelstvím jednoho muže, Vladimíra Drápala, známého pod přezdívkou „Lábus“.

Večer uvádí a o Vladimírově žití, názorech, práci ve vydavatelství a také o jeho současné politické cestě s ním promluví Jáchym Topol.

Za doprovodu violoncellisty Tomáše Schilly své klasické i ty nejnovější verše přečte J. H. Krchovský.

Pořádá Knihovna Václava Havla ve spolupráci s Guerilla Records.

 

Související fotogalerie

Sdílet

Facebook | Twitter