Menu Prohledat web KVH EN

On-line diskuse KnVH: Objevila naše společnost seniory?

Ilustrace
  • Kde: on-line
  • Kdy: 20. květen 2020, 20:00 – 21:00

Na počátku pandemie se naše společnost zajímala hlavně o situaci mezi zdravotníky. Teprve poté, co zemřel první senior, nakažený koronavirem, se veřejnost začala více zajímat o nejstarší část populace, která je v ohrožení. Najednou se hlásili dobrovolníci, kteří chtěli seniorům pomáhat. Šili roušky, sháněli mobily či tablety, aby mohli senioři komunikovat s rodinami. Každý den přibývaly další a další aktivity na pomoc seniorům. Čím si odborníci vysvětlují náhlý zájem o nejstarší část populace? Je tato mezigenerační solidarita jen chvilková? Nebo tu byla i před krizí, ale nevěděli jsme o ní?

Hosté:

Gerontoložka Iva Holmerová se dlouhodobě zabíhá seniorskou tematikou. Je odbornou garantkou doktorandského programu Studia dlouhověkosti na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy.

Lucie Nekvasilová – koordinátorka Senzačních seniorů SenSen, která sdružuje čtyřicet tisíc aktivních seniorů po celé republice. Organizovala workshopy a diskuze o seniorech a zabývala se také tematikou fake news a senioři.

Moderátorka Judita Matyášová se věnuje mezigeneračním vztahům a koordinuje českou sekci mezinárodního projektu Dopis vnoučeti, který zkoumá, co senioři vzkazují svým vnoučatům.

Diskuse bude ke zhlédnutí na YouTube Knihovny a na Havel Channel.

 

Sdílet

Facebook | Twitter