Menu Prohledat web KVH EN

On-line diskuse KnVH: Přežije česká kultura pandemii?

Ilustrace
  • Kde: on-line
  • Kdy: 13. květen 2020, 20:00 – 21:00

Kterých kulturních subjektů se týká ministrem kultury skloňovaný Program záchrany kultury? Dočkají se podpory pouze příspěvkové organizace? A jak krizi ustojí umělci pracující na volné noze? Kvůli koronaviru se kulturní život zastavil, není jasné, zda se plánované projekty z celé řady odvětví vůbec uskuteční, některé, do nichž bylo investováno nemalé úsilí, mohou být přesunuty - ale na kdy?

Současnost a budoucnost (nejen) kulturní scény je plná otazníků. Finance jdoucí na živou kulturu patří mezi témata, která v českém prostředí rezonují v pravidelných intervalech. Mohou ale vůbec zaznít s podobnou razancí v době, kdy je velkým výzvám vystavena samotná hospodářská stabilita a možná i samotná demokracie států? A může se kultura vůbec vrátit do stejného stavu, v jakém byla před pandemií?

Hosté: ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová, zpěvák David Koller, ředitel nakladatelství Argo Milan Gelnar, zakladatel a ředitel DOX - Centra pro současné umění Leoš Válka a redaktor týdeníku Echo Jiří Peňás

Debatu moderuje Michael Žantovský.
 
Diskuse bude ke zhlédnutí na YouTube Knihovny a na internetové televizi Havel Channel.

Sdílet

Facebook | Twitter