Menu Prohledat web KVH EN

Evropské dialogy Václava Havla v Bruselu

Ilustrace
  • Kde: Dům evropských dějin, Belliardstraat 135, Brusel
  • Kdy: 20. listopad 2019, 19:00 – 21:00

Evropské dialogy Václava Havla jsou mezinárodní projekt, který podporuje otevřenou diskusi o aktuálních tématech, ovlivňujících další směřování současné Evropy, s přihlédnutím k duchovnímu odkazu Václava Havla.

Ve středu 20. listopadu se v Domě evropské historie v Bruselu uskutečnila tradiční mezinárodní konference Evropské dialogy Václava Havla, která již několik let vyzdvihuje různé aspekty odkazu našeho prvního polistopadového prezidenta.

Úvodní slovo konference pronesli Velvyslanec ČR v Belgii Pavel Klucký a vedoucí Stálého zastoupení ČR při EU Jakub Dürr. Moderace dvoupanelové debaty s podtitulem "Evropa 1989-2019: Jak se udržet na cestě směrem k jednotné a svobodné Evropě?" se zhostil ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. Pozvání k diskusi přijali hosté z řad institucí Evropské unie, NATO nebo z Rádia Svobodná Evropa: Marek Belka, Michal Šimečka, Jamie Fly, Frans Timmermans, Alexandr Vondra a Nathalie Loiseau.

Večer se konal pod záštitou Věry Jourové, eurokomisařky pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví.

Akce byla pořádána Stálým zastoupením ČR při EU ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Belgii, Českým centrem Brusel, Knihovnou Václava Havla a Domem evropské historie.

Sdílet

Facebook | Twitter