Menu Prohledat web KVH EN

Nenávist na síti: Debata o hranicích svobody na sociálních sítích

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 4. duben 2018, 19:00 – 21:00

Diskusní večer organizovaný v Knihovně Václava Havla Amnesty International a Debatním klubem Univerzity Karlovy.

Amnesty International během večera představí novou mezinárodní kampaň #ToxicTwitter, která upozorňuje na projevy nenávisti a šikanu, s kterou se setkávají ženy a zástupci menšin na sociálních sítí. Debatní klub Univerzity Karlovy poté pojme téma svobody projevu na sociálních sítích formou soutěže ve stylu British parliamentary debate, kterou nejen připomene argumenty, jenž se k tomuto důležitému tématu váží, ale hlavně názorně představí, že i o kontroverzních tématech je možné diskutovat věcně a bez osobních útoků.

Po skončení diskuse studentů bude možné hovořit s expertem na sociální sítě a nová média Amnesty International Erikem Bartošem a mezinárodním debatním trenérem a rozhodčím Michalem Pečeňou.

#ToxicTwitter je celosvětovou kampaní Amnesty International, která vznikla na základě 16 měsíčního výzkumu a monitoringu sociální sítě Twitter. Výzkum ukázál, že Twitter zásadním způsobem selhává ve vynucování svých vlastních pravidel určených k ochraně uživatelů, čímž umožňuje, že hlas žen a zástupců menšin je postupně vytlačován kvůli nenávistným útokům, obtěžování a výhružkám.

Sdílet

Facebook | Twitter