Menu Prohledat web KVH EN

Brexitová vigílie

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 23. červen 2016, 21:00 – 23:00

Ve 23 hodin středoevropského letního času se ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska uzavřou volební urny v referendu o členství Spojeného království v Evropské unii. Jeho výsledek nejenom rozhodne o setrvání Spojeného království v evropském projektu, ale významným způsobem ovlivní budoucnost celého kontinentu.

Sejdeme se v Knihovně, abychom společně a v dobré vůli vyčkali prvních výsledků referenda. Čekání zkrátíme přinášením nejnovějších informací o průběhu referenda, odhadováním výsledků a diskusí o jejich pravděpodobných dopadech.

Na podiu se postupně vystřídají Štefan Füle, bývalý evropský komisař, Roman Joch, ředitel Občanského institutu, Martin Kovář, historik FF UK v Praze, Luděk Niedermayer, ekonom a poslanec Evropského parlamentu, Monika MacDonagh Pajerová, předsedkyně občanského sdružení Ano pro Evropu, Běla Plechanovová, Institut politologických studií, FSV UK, Radek Špicar, ředitel Aspen Institute Prague, Michael Žantovský a další zajímaví hosté.


Součástí debaty bude i telefonické spojení přes Skype s Centrem pro otevřenou politiku v Bratislavě, která organizuje obdobnou diskusi:

www.cop.sk/diskusia-o-buducnosti-eu-spojena-so-sledovanim-vysledkov-britskeho-referenda/

Sdílet

Facebook | Twitter