Menu Prohledat web KVH EN

Festival demokracie a KVH uvádí diskuse:

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 9. říjen 2018, 10:00 – 21:00

Festival Demokracie se koná jako doprovodný program konference Forum 2000 a v Knihovně Václava Havla uvádí diskuse o hodnotách mezigeneračních vztahů v současné společnosti, kulatý stůl s novináři (S)tisk doby anebo debatu o tom, zda nadešel čas na první českou prezidentku.

10.00 – 12.00
HODNOTA MEZIGENERAČNÍCH VZTAHŮ V SOUČASNÉ SPOLEČNOSTI

Každá generace se od té předchozí v něčem liší, dochází tak ke střetům, neporozumění, o to více, pokud se k tomu přidá zrychlený vývoj společnosti jako takový. Mohou si tyto generace vlastně vůbec ještě rozumět? Potřebují se a jsou pro sebe stále takovou inspirací, jako tomu bylo dříve? Jaký je obraz seniorů v dnešní společnosti, a naopak jak o dnešní společnosti přemýšlí senioři? Jaké ve společnosti panují vzájemné předsudky, jak vznikají a k čemu vedou?

Účast přislíbili: Tereza Komárková, ředitelka a programová vedoucí spolku Duhový tandem, Zdeněk Svoboda, ředitel Nadačního fondu Lepší senior, Michaela Stachová, ředitelka Nadace Krása pomoci, Marcela Nevšímalová, zakladatelka a ředitelka Nadačního fondu Moje velké přání. Ve spolupráci s Forem 2000 a s organizací Duhový tandem.

16.00 – 17.30
(S)TISK DOBY

Kulatý stůl s novináři a komentátory zastupujícími různá média o aktuálních politických, ekonomických a sociálních otázkách. Pro Festival demokracie proběhne debata zahraničních novinářů a korespondentů, kteří budou diskutovat o „post-truth“ médiích, dezinformacích a sociálních sítích. 

Hosté: Natalia Churikova (RFE/RL), Daniel Anýž (Hospodářské noviny a Aktuálně.cz), Nedim Dervisbegovic (RFE/RL) a Todd Nesbitt (UNYP).

Moderuje Daniela Retková.

Ve spolupráci s Forem 2000 a s Centrem současného umění DOX.

18.00 – 20.00
ČAS NA PRVNÍ ČESKOU PREZIDENTKU

Téměř sto let po získání volebního práva pro ženy je čas na první českou prezidentku. Proč jsme ještě nikdy v čele země neměli ženu? Čelí ženy v politice bariérám? Co můžeme udělat pro to, aby se v nadcházejících prezidentských volbách objevilo více žen mezi kandidáty? Rovnost žen a mužů v politickém rozhodování představuje nedílnou součást demokratických hodnot a demokratické společnosti. Pojďme o tom společně diskutovat.

Účast přislíbili: Michal Horáček, kandidát v prezidentských volbách 2018, Veronika Šprincová, ředitelka, Fórum 50 %, o.p.s. Další vystupující budou ještě potvrzeni.

Registrujte se, prosím, na e-mailu mottlova@padesatprocent.cz nebo čísle 774 411 151.
Ve spolupráci s Forem 2000, s Fórem 50 % a Českou ženskou lobby.

Sdílet

Facebook | Twitter